יום רביעי, 28 במרץ 2012

הלקוחה

לפני שאנו מתחילים בתכנון הבגד, אנו קודם כל צריכים לתכנן בהתאם לקהל היעד העתיד ללבוש את התוצאה הסופית שלנו, כדי שהעיצוב שלנו יצליח להתחבר לסוג מסויים של הלקוח אנו צריכים לזהות אצל הלקוח את הטעם האישי, להכיר את אורח החיים שלו, למשל אם מדובר בלקוח שהוא תומך בשמירה על איכות הסביבה אז יש לקחת בחשבון שהבגד יורכב רק מבדים אורגניים, ובין אם מדובר בלקוח שעובד בסביבה רשמית אז בהתאם יש ללכת על המראה האלגנטי ולשמור על הקווים הקלאסיים, ישנם כל מיני שיקולים שונים ומגוונים שדורשים התייחסות (סגנון, נוחות, אג'נדה וכו').

בחרתי להתמקד בלקוחה בגילאי 24-35, רווקה אורבנית שמאד מחוברת לתרבות האופנה, מדובר בלקוחה מאד עצמאית שחיה לבד, עם שותפות או עם בן זוג. הלקוחה שלי יודעת לזהות דברים קטנים ומיוחדים ומקפידה ללקט ולשמור. היא אינה חוששת להעיז, היא לא נאמנה רק לסגנון אחד ויודעת שאם מערבבים אז יוצרים דברים חדשים ומעניינים לא פחות, זאת לקוחה עם עין אמנותית טובה.

בטי הבלוגרית הפריזאית מהבלוג בשם "Le Blog De Betty" מייצגת את הדמות של לקוחה שלי.
בטי מנהלת את הבלוג עוד מימי 2007 ועד כה סחפה אחריה קהל גדול של צופים אדוקים וקמפיין ברשת של שאנל.
היא משלבת בין מראה זרוק ואלגנטי, בנונשלנטיות עם הצלחה רבה. אין לה פחד מבגדים בעלי טקסטורות והיא מצליחה להשיג איזון ולתת מראה מעניין. האקססורייז שלה ייחודים שמשדרגים את ההופעה שלה בהרבה.

בלוק אורבני בשדרת שאנז אליזה
גלאם רוק

פאנק שיק
בוהו-שיק 


אקססורייז 
תיקים בסגנון תיקי בירקין הקלאסיים שקיבלו טוויסט נוצץ
 חלק מאוסף הנעליים שלה (חלק מאד קטן) 

סדרת תמונות שהיא צילמה בInstagram,
השוות אלף מילים על העולם האישי שלה
השלב הבא: סקיצות! נתראה בפוסט הבא !

יום שני, 26 במרץ 2012

החיפושים בעקבות ההשראה

הפורצלן מייצג את העולם הישן, המסורת שנמשכת דורות רבים, שנים על גבי שנים.
הנושא להשראה שלי הוא שבירת המסורת במטרה לייצר רעיון חדש ולהתאימה לחיי היום-יום, העידן החדש שבו אנו חיים.

חוץ מזה, אני מביאה לכם דוגמאות לכך שהויזואל של כלי פורצלן כחול-לבן אומץ בהתלהבות בעולם העיצוב והאופנה:


שמלה משברי כלי פורצלן של Li Xiaofeng 


כיסויים למכשיר האייפון 

 הצעה לאאוטפיט 

רוברטו קוואלי, מתוך קולקציית סתיו/חורף 2005

Nike

עיצוב חדר שינה

טפט בדוגמת צלחות פורצלן
נושא הפרוייקט שלי יעסוק ביחסי גומלין בין העבר (המסורת) להווה (חיי היום יום)
ובשילוב בין שניהם העשוי להוליד דבר חדשני שמתאים לחיי היום יום וגם במקביל שומר על מסורת

כמה שילובים שיצרתי:








מנקודה הזאת אני מתכוונת להמשיך לבחון את היחסים האלו ולמצוא דרך לבטא אותם בעיצוב מיני קולקצייה בת 5 מערכות לבוש. I LOVE IT!

אוסף הפורצלן של אמא

זהו הבלוג הראשון שלי!
עד כה הייתי עוקבת אחרי בלוגים שונים ותמיד הייתי אומרת לעצמי שיום אחד יהיה לי בלוג משלי.
והיום הזה הגיע אחרי שנרשמתי לקורס "אוסף פרטי" במסגרת לימודי אופנה בשנקר,
בבלוג הזה אתעד את כל שלבי הפרוייקט. מלידת הרעיון ועד למערכת בגדים תפורה שתוצג בסוף הסמסטר.

עכשיו יוצאת לדרך...

בקורס זה התבקשנו לבחור אוסף מסויים שקשור אלינו שישמש בעבורנו כנקודת מוצא ללוח השראה.
איני אספנית אך אני בת של זוג אספנים רציניים, אבי אוסף מטבעות מעל ל-3 עשורים ואמי חובבת עתיקות כל כך מושבעת עד שהיא הפכה את התחביב שלה למקצוע וכיום היא מנהלת חנות יד שנייה מקסימה בחיפה בשם "גבריאלה יד שנייה", יש לאמי אוסף גדול של כלי פורצלן כחול-לבן שרובם מחברת Delft ההולנדית שתמיד משכו את עיניי ולכן החלטתי לתת להם במה כאן...


עשיתי מחקר קטן. מדובר כאן בכלי נוי עם היסטוריה מורכבת, שמשקפת את הקשרים והמגעים הפוליטיים, הכלכליים והתרבותיים שניהלו מדינות אירופה עם מדינות אסיה מאות שנים. 

במאה ה-7 החל לראשונה ייצור הפורצלן, בעיבוד, בשיפור ובשכלול של כלי חרס בסין,
במאה ה-14 בימי שלטונה של שושלת מינג, זכו כלי הפורצלן לתהילה עולמית ונעשו מבוקשים מאוד בקרב המעמדות הגבוהים באירופה ובמזרח הקרוב ובחלקי עולם אחרים. הפורצלן הגיע לאירופה במאה ה־16 על ספינות הקראק הפורטוגליות שסחרו עם השווקים במזרח אסיה. הכלים הראשונים שהגיעו לאירופה היו יקרים עד כדי כך, שרק מלכים, נסיכים ואצילים יכלו להרשות לעצמם לקנות אותם. אין פלא שבתחילה נחשב הפורצלן לנכס בעל ערך רב, שרק בעלי ממון ומעמד יכלו לרכוש אותו.סוד הכנתה נשמר בקפדנות על ידי הסינים. חלפו שנים רבות עד שעלה בידי האירופים לפענח את הסוד הזה במאה ה-18 ובעקבות זאת קמו באירופה בתי מלאכה לכלי חרס וביניהם Delft שבעיירית דלפט,הולנד.

תהליך הייצור:

עיבוד- החרסינה בצורתה המוכרת מיוצרת מחומרי הגלם: קאולין (אחד מסוגי החרסית) ומינרל בשם פטונדזה (petuntse, אחד מסוגי פצלת השדה), אשר נשחקו לאבקה ועורבבו יחדיו. לתערובת האבקות מוסיפים מים בשיעור של 20 - 35 אחוז, כדי לעשותה נוחה ללישה, ואז מכיירים אותה בצורה הדרושה ומייבשים את הכלי, ששומר על צורתו גם אחרי התנדפות המים. הכלי מעוטר ואז עובר תהליך צריפה בטמפרטורה של 1,450°, בתהליך זה ניתכת הפצלת, מתלכדת עם הקאולין ומעניקה לחומר כולו איכות זגוגית, אשר מגנה על הכלי מפני פגיעות ומשפרת את איכויותיו האסתטיות. לאחר מכן מקורר הכלי בהדרגה.

צביעה- הצביעה שמתחת לזיגוג מושחים את חומר הצבע (צבען הקובלט) על החרסינה אחרי ייבושה ולפני צריפתה בכבשן. שיטת צביעה זו איפיינה את ייצור החרסינה הקדומה בסין, וזכתה לכינוי "כחול-לבן", משום שעיקרה צביעה בכחול על רקע החרסינה הלבנה; כאמור, כל צבע אחר היה מאבד את איכותו בטמפרטורת הצריפה הגבוהה.


אחרי האפייה בכבשן העיטורים השחורים הופכים להיות כחולים



עיטור- עיטור החרסינה בצורות ובצבעים שונים הוא המבדיל בדרך כלל בין כלי החרסינה השונים, לפחות לעין שאינה מקצוענית. כללית, קישוט החרסינה תואם את סגנונות העיטור המקובלים בתקופה שבה יוצרה. סגנונות אלו היו תלויים, בין היתר, בטכניקות הצביעה הכלליות שהיו קיימות בכל תקופה.


לפניכם סרטון המציג תהליך שלם בייצור הפורצלן הסיני במפעל : 




בפוסט הבא אספר על נושא ההשראה שאני בונה עלייה מתוך הקשר לאוסף של אמי.